niedziela, 26 marca 2017

MEGA SZYBKIE KINDER COUNTRY

Szybkie Kinder Country




Składniki:

350 ml śmietanki słodkiej 30%
250 g serka mascarpone
250 g herbatników
2 białe czekolady
2 mleczne czekolady
3 szklanki płatków Nestle Kangus + garść na wierzch

Przygotowanie:

Białe czekolady roztopić w kąpieli wodnej, ostudzić.
200 ml śmietany ubić na sztywno, dodać serek mascarpone, zmiksować na wolnych obrotach dolewając powoli ostudzoną białą czekoladę. Wsypać Kangusy (3 szklanki) i wymieszać łyżką.
W kąpieli wodnej roztopić czekolady mleczne, ostudzić. Resztę śmietany (150ml) ubić na sztywno, dodać do ostudzonej mlecznej czekolady i wymieszać, aż składniki się połączą.
Formę do pieczenia lub tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia , ułożyć herbatniki jeden obok drugiego, wlać jasną masę, wyrównać, ponownie wyłożyć herbatnikami i wylać masę ciemną. Wierzch posypać garścią Kangusów , wstawić do lodówki na ok 2 godziny.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz