niedziela, 26 marca 2017

KROKIETY Z WOŁOWINĄ



KROKIETY Z WOŁOWINĄ

Składniki:
polędwica wołowa150 g
oliwa z oliwek 100 ml
papryka czerwona 0.5 szt
papryka zielona 0.5 szt
cebula, pokrojona w drobną kostkę 1.5 szt
kukurydza z puszki 3 łyżki
ser żółty starty 3 łyżki
czosnek posiekany, ząbek 1 szt
naleśniki:
mleko 0.5 szklanki
woda 0.5 szklanki
mąka 1 szklanka
jajka 1 szt
do panierowania:
mąka 4 łyżki
jajka 2 szt
bułka tarta 100 g
Przygotowanie:
Mięso, papryki oraz cebulę pokrój w kostkę.
Na patelni rozgrzej oliwę. Mięso przesmaż na złoty kolor, dodaj czosnek, cebulę, papryki oraz kukurydzę i smaż chwilę razem.
Farsz wystudź. Po tym czasie dodaj starty ser i wymieszaj.
Przygotuj naleśniki. W misce połącz mleko, jedno jajko, mąkę oraz 2 łyżki oliwy. Z przygotowanego ciasta usmaż cienkie naleśniki na rozgrzanej oliwie.
Farsz nałóż na naleśniki, następnie zroluj zawijając najpierw brzegi naleśnika do środka tak, aby farsz się nie wydostał. Przygotowane naleśniki panieruj w mące, roztrzepanym jajku oraz tartej bułce.
Krokiety usmaż i podawaj na ciepło.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz