Składniki
składniki na 6 sztuk:3 filety drobiowe
0,5 kg pieczarek
1 cebula
2 łyżki masła do usmażenia pieczarek
pieprz
sól
papryka ostra lub słodka
bułka tarta
mąka
2 jajka
olej do smażenia
Sposób przygotowania przepisu:
Kieszonki drobiowe z pieczarkami
- 1. Pieczarki umyć i pokroić w plastry. Wrzucić na rozgrzaną patelnię z masłem. Pokroić i dodać do pieczarek cebulę.pod koniec solimy i pieprzymy.
- 2. Filety myjemy, osuszamy i każdego przecinamy na 2 plastry. Pozostałe polędwiczki odcinamy i możemy osobno je zużyć.
- 3. Każdy plaster rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Posypujemy przyprawami, kładziemy pieczarki na jedną stronę ,a drugą przykrywamy.
- 4. Tak zamkniętą kieszonkę naokoło dociskamy tłuczkiem do mięsa.
- 5. Nasze kieszonki panierujemy w mące, jajku bułce tartej.
- 6. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju na wolnym ogniu.
- 7. gotowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz