wtorek, 28 marca 2017

Kieszonki drobiowe z pieczarkami


Składniki

  składniki na 6 sztuk:

3 filety drobiowe
0,5 kg pieczarek
1 cebula
2 łyżki masła do usmażenia pieczarek
pieprz
sól
papryka ostra lub słodka
bułka tarta
mąka
2 jajka
olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Kieszonki drobiowe z pieczarkami
  • 1. Pieczarki umyć i pokroić w plastry. Wrzucić na rozgrzaną patelnię z masłem. Pokroić i dodać do pieczarek cebulę.pod koniec solimy i pieprzymy.
  • filety2. Filety myjemy, osuszamy i każdego przecinamy na 2 plastry. Pozostałe polędwiczki odcinamy i możemy osobno je zużyć.
  • filet z pieczarkami3. Każdy plaster rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Posypujemy przyprawami, kładziemy pieczarki na jedną stronę ,a drugą przykrywamy.
  • kieszonka4. Tak zamkniętą kieszonkę naokoło dociskamy tłuczkiem do mięsa.
  • kieszonki drobiowe5. Nasze kieszonki panierujemy w mące, jajku bułce tartej.
  • kieszonki6. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju na wolnym ogniu.
  • kieszonki drobiowe7. gotowe.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz