Składniki
składniki na 6 sztuk:3 filety drobiowe
0,5 kg pieczarek
1 cebula
2 łyżki masła do usmażenia pieczarek
pieprz
sól
papryka ostra lub słodka
bułka tarta
mąka
2 jajka
olej do smażenia
Sposób przygotowania przepisu:
Kieszonki drobiowe z pieczarkami
- 1. Pieczarki umyć i pokroić w plastry. Wrzucić na rozgrzaną patelnię z masłem. Pokroić i dodać do pieczarek cebulę.pod koniec solimy i pieprzymy.
2. Filety myjemy, osuszamy i każdego przecinamy na 2 plastry. Pozostałe polędwiczki odcinamy i możemy osobno je zużyć.
3. Każdy plaster rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Posypujemy przyprawami, kładziemy pieczarki na jedną stronę ,a drugą przykrywamy.
4. Tak zamkniętą kieszonkę naokoło dociskamy tłuczkiem do mięsa.
5. Nasze kieszonki panierujemy w mące, jajku bułce tartej.
6. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju na wolnym ogniu.
7. gotowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz